Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Studenten winnen prijs met zorgriem

Studenten Management in de Zorg aan de Haagse Hogeschool hebben met de 'zorgriem' een prijs gewonnen tijdens de regiofinale van Jong Ondernemen. Aan de Grabb-It kunnen verzorgenden en verpleegkundigen hun werkgerei 'klikken'.

Zorgriem Brilliant Healthcare Productions (BHP), het winnende HBO-team van de Haagse Hogeschool, bedacht en ontwikkelde een zorgriem. Een riem voor het verzorgend personeel waar zij hun attributen aan kunnen klikken. Mede-bedenker Asma Hmadouch: 'Omdat de uniformen in verzorgingshuizen en de thuiszorg zijn afgeschaft, kunnen verzorgenden hun spullen niet meer kwijt. Denk aan een sleutelbos en handschoenen. Wij hebben daarvoor de oplossing: de zorgriem.' 

 

Pilot

Aan de Grabb-It, zoals de riem genoemd is, zitten 7 buttons waar 'vakken' aangeklikt kunnen worden. De vakken zijn er in diverse maten, zodat een verzorgende zelf kan kiezen hoeveel en welke vakken hij aan zijn riem klikt. Daar kun je dan de benodigde attributen in doen. De ondernemers hebben een pilot gedraaid bij zorginstelling Florence, die waren erg enthousiast over de Grabb-It. De jury was lovend over BHP: 'Wat een innovatief en nuttig product! Hier is goed over nagedacht. Ook de marketing zit goed in elkaar. Complimenten!'  

 

De studenten onderzoeken mogelijkheden om de Grabb-it op de markt te krijgen.

 

Bron en foto: Jong Ondernemen

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.