Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tien redenen om verliefd te worden op een verzorgende

Wat je beroep te maken heeft met jouw rol als geliefde? Tien redenen waarom een verzorgende óók een hele leuke, goede liefdespartner is (kan zijn).

1. Altijd een deskundig oog in de buurt 
‘Lieverd, kun je eens kijken of dit normaal is?' Je hypochondrische partner hoeft zichzelf nooit meer te onderzoeken op nare kwaaltjes met de symptomenchecker van een of andere obscure ‘medische' website. Met jou in de buurt is immers altijd een deskundige voorhanden!

2. Verzorgenden hebben stalen zenuwen
Iedereen kent ze wel, kleine ongelukjes, van jezelf in de vingers knippen tot de hersenschudding van je zoon na een onhandige sprong van de duikplank. Met jou in de buurt blijft de rust bewaard: je hebt immers wel engere dingen gezien dan wat bloed en een tand door de lip.

3. Verzorgenden zijn sociaal

Je wordt geen verzorgende om het geld, of om een carrièrevrouw te worden. Nee, je houdt van mensen, en wilt ze graag met liefde bijstaan en je cliënt een fijne oude dag bezorgen. Daarnaast moet je met een klein team bergen werk verzetten. Dan kun je geen einzelgänger of egoïst zijn, dan ben je een teamspeler en sociaal. En da's een groot voordeel als partner.


4. Verzorgenden houden rekening met de ander
In een relatie kan het voorkomen dat je eigen behoeften even ondergeschikt zijn aan die van de ander. En als er iets is wat jij kunt, dan is het het rekening houden met een ander. Een relatie met een verzorgende staat meestal garant voor een relatie met een toegewijde partner, die bovendien erg goed kan luisteren.

5. Verzorgenden zijn wel wat gewend
Iedereen schaamt zich wel eens ergens voor, bijvoorbeeld voor zijn overbeharing, buikje of hamertenen. Zeker in het beginstadium van een relatie zou je dergelijke dingen misschien het liefst verbergen. Alleen: niemand is perfect. Jij als verzorgende weet dat als geen ander, je bent wel wat gewend. Niet dat jouw potentiële partner zich nooit hoeft te wassen of te scheren, maar waarschijnlijk schrik je echt niet meer van een kleine, normale imperfectie als een harige moedervlek op een bil.

6. Verzorgenden hebben een afwisselend leven
Door het afwisselende rooster heb je natuurlijk wel eens weekenddiensten, maar heb je ook regelmatig ‘weekend' doordeweeks. Dan is het soms vrijdag op maandag en zaterdag op woensdag. Handig, want er zijn geen lange rijen bij de bioscoop en er is altijd ruimte in restaurants. Bovendien: niet iedereen wil 24/7 op de bank voor de tv zitten met z'n lief. Dus plant je partner dat weekendje weg met ‘de mannen' in als jij drie late diensten achter elkaar hebt. Prima toch! 

7. Verzorgenden zijn populair bij schoonouders
Als verzorgende ben je vrijwel altijd verzekerd van een baan, zelfs in economisch zwaardere tijden. Er zijn immers altijd ouderen. Bovendien heb je als verzorgende een dankbare, respectabele baan. Daar komt bij dat je je werk niet eens mogen doen als je niet betrouwbaar was. Dus als je zijn ouders eindelijk gaat ontmoeten en vertelt dat je verzorgende bent, val je ongetwijfeld in de smaak. En zullen je schoonouders het misschien zelfs minder eng om naar een zorginstelling te moeten gaan, omdat er kanjers zoals jij werken.

8. Verzorgenden zijn goede papa's en mama's 
Compassie, geduld en daadkracht zijn eigenschappen die als verzorgenden van essentieel belang zijn, maar ook zeker als je de papa of mama wordt van een kleine dondersteen.

9. Een verzorgende geeft een veilig gevoel
Verzorgenden moeten vaak over stalen zenuwen beschikken. Een dementerende die agressief wordt, familieleden die ontevreden zijn over de zorg, wonden verzorgenden en een werkdruk waar je 'u' tegen zegt. Mocht je partner ooit in (medische) nood komen, dan weet jij wat te doen en hoe je kalm blijft.


10. Verzorgenden hebben altijd wat te vertellen
Of je nou in de thuiszorg of intramuraal werkt: verzorgenden komen in heel wat rare situaties terecht en maken heel wat mee. Jij hebt dus altijd wel een sappig verhaal paraat, tot groot vermaak van jouw vrienden, bekenden én potentiële lovers. En, mocht hij ervan houden, ook een heel vies verhaal vertellen kun jij wel. Maar niet tijdens een romantisch etentje natuurlijk. 

Vrij vertaald uit het Engels door Nienke Berends


Weet jij nog een goede reden? Laat je reactie hieronder achter!

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

11 reacties

 • no-profile-image

  Ik

  Rijk wordt je i.i.g. niet. Dus iemand berijken (rijk maken) lijkt me helemaal lastig.

 • no-profile-image

  anoniem

  t ja moet je net die ene treffen die telefonisch niet te berijken is.

  Of denkt doei, zoek het lekker uit.

 • no-profile-image

  Mieke

  Vergeet vooral de mantel ( ver ) zorgers niet  Zij zijn mentaal en lichamelijk bere sterk  Dag en nacht  Super  ( Er mag aan deze groep door de overheid meer aandacht geschonken worden vermeld ik erbij ) het woord liefde is sterk verweven ten aanzien van de mentale en lichamelijke zorg die men biedt

 • no-profile-image

  Eelco

  Ik ben een man, geldt dan hetzelfde?

 • no-profile-image

  F

  Net weer single... Als ik binnenkort weer een profiel op Relatieplanet zet, plaats ik deze link er bij! haha

 • no-profile-image

  marion

  klopt helemaal:-)

 • no-profile-image

  daan

  wat een larie

 • no-profile-image

  Danny

  Verzorgenden zijn doorzetters en enorm sterk!!! Mijn eigen verzorgende zit 4 maanden in Spanje en werkt regelmatig dubbele diensten om haar stage uren te behalen en toch bij haar bezoek te zijn. Het zijn ook geen klagers: ze gaat gewoon door met haar stage ondanks dat ze me erg mist, en heeft altijd positieve verhalen!  Verzorgenden & verpleegkundigen zijn TOP, VOORAL DE MIJNE!

 • no-profile-image

  olaf wijman

  weet er alles van :)

 • no-profile-image

  Anneke

  Verzorgende zijn Multitaskers! Ze kunnen wel 10 taken tegelijk op zich nemen en uitvoeren;) We slaan alles op en voeren uit..

 • no-profile-image

  sylvia

  verzorgende zijn enorm flexibel, rijden van de een naar de ander en kunnen er altijd wel 1 of 2 extra doen, graag wel een beetje op tijd melden, maar het kan altijd, eerder beginnen doen we ook, ander dorp pakken we ook even mee

Of registreer je om te kunnen reageren.