Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgenden: 'Mannelijke collega's verbeteren sfeer.'

Driekwart van de verzorgenden mist mannelijke collega's op de werkvloer. De belangrijkste reden: mannen zouden de sfeer aanzienlijk verbeteren.

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website http://www.tvvonline.nl/ hield. De vraag luidde: mis jij mannelijke collega's op de werkvloer? ‘Ja, dat zou de sfeer onder collega's verbeteren', antwoordde meer dan de helft van de respondenten (56%). Anderen (7%) willen graag mannelijke collega's omdat ze denken hun aanwezigheid leerzaam kan zijn. Zeven procent van de verzorgenden denkt dat het fijner zou zijn voor mannelijke cliënten.

 

Nee-stemmers
Acht procent van de verzorgenden geeft aan dat ze genoeg mannelijke collega's hebben. Elf procent van de respondenten mist geen mannelijke collega's: ‘Het gaat prima zo'. Zes procent van de ‘nee-stemmers' denkt dat de cliënten ook liever verzorgd worden door vrouwen. Ten slotte geeft één procent aan dat ze liever alleen met vrouwen werken. In totaal stemden 634 personen.

 

Bron: tvvonline.nl

 

Stem mee op onze nieuwe poll: word jij moe van nieuwe meldpunten voor misstanden in de zorg?

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Frans

  Lesbische vrouwen zijn ook niet geliefd in Groningen. Roddelen veel en daarom zijn ze niet geliefd bij clienten. Spreek uit 20 jaar ervaring

 • no-profile-image

  Lisette

  Hier in Oost Groningen raak je broeders aan de straat stenen niet kwijt.

  De mensen willen dan niet.

  Hopeloos maar wel de realiteit!

Of registreer je om te kunnen reageren.