Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorgmedewerkers bezetten hun verpleeghuis

Medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Osira hebben in een spontane actie hun verpleeghuis bezet. Zij protesteren hiermee tegen het cao-akkoord dat gesloten is met de kleine bonden, die vier procent van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen.

Zorgmedewerker Soraya: 'Wij eisen gehoord te worden. Dit akkoordje doet niets aan de hoge werkdruk waaronder wij al jaren moeten werken. Er moet echt wat veranderen, want wij willen kwaliteit van zorg bieden. Dat betekent meer collega's, minder flexibilisering en meer waardering.' De zorgmedewerkers eisen een gesprek met hun Raad van Bestuur. Abvakabo FNV spant zich in om dit gesprek tot stand te brengen.

 

Loonsverhoging 

Gisteren lanceerde Abvakabo FNV al een referendumcampagne over de nieuwe cao VVT. In deze cao wordt de flexibilisering niet aangepakt en de cao kent loonsverhoging van gemiddeld 1,2 procent per jaar, die fors lager is dan wat in andere zorg cao's is afgesproken. Daarnaast vindt Abvakabo FNV het onacceptabel dat de grootste cao van Nederland wordt afgesloten met kleine bonden die slechts 4 procent van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen. In dit referendum krijgen alle medewerkers uit de verpleeghuizen en thuiszorg de kans om hun mening te geven over de nieuwe cao.

 

Klik hier voor meer informatie over het referendum en stemmen

 

Bron: AbvakaboFNV

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Sander de Heer

  Super goed actie we zijn het helemaal zat mijn collegas hebben hier heel enthousiast op gereageerd en maken ook plannen. het werken in de zorg is op deze manier niet leuk meer!!

 • no-profile-image

  Chris

  Goede actie! Mooi dat zorgmedewerkers van zich laten horen. Ik hoop dat veel medewerkers gaan stemmen, want met dit akkoord worden de problemen van hoge werkdruk en doorgeslagen flex niet aangepakt.

 • no-profile-image

  Ronald

  "Spontaan" was de bezetting niet. Vanaf de start waren de camera's van Een Vandaag aanwezig, evenals kaderleden van ABvaKabo en SP. Als bron noemt u zelf ook het persbericht van AbvaKabo. Nogal eenzijdig, lijkt me. Op de televisiebeelden bij EenVandaag waren welgeteld 3 (drie) medewerkers van de betreffende locatie te zien. De rest was onbekend. O nee, toch niet, Lilian Marijnissen (SP/AbvaKabo) was er, net als Cihan Ugural (AbvaKabo) en natuurlijk Patrick Adriaans, voorzitter van de OR van Osira en tevens raadslid voor de SP in Amstelveen en vakbondsconsulten bij u raadt het al....De media en publieke opinie worden gemanipuleerd en gebruikt door SP en AbvaKabo. Misschien zou u met een iets meer journalistieke insteek in staat zijn hier doorheen te prikken.

Of registreer je om te kunnen reageren.