Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste zzp'ers in thuiszorg krijgen keurmerk

De eerste drie zelfstandige zorgprofessionals (zzp'ers) in de thuiszorg hebben het nieuwe kwaliteitskeurmerk voor zzp'ers in de thuiszorg ontvangen.

Dat meldt Zorgvisie. Het nieuwe keurmerk is door Kiwa Prismant in opdracht van het ministerie van VWS ontwikkeld en in de pilot met VGZ-zorgkantoren voor het eerst in de praktijk toegepast.

Contractering
Het nieuwe keurmerk bestaat uit een verificatie van beroeps- en ondernemingseisen en meet met behulp van de verkorte CQ-vragenlijst Zorg Thuis de door cliënten ervaren zorgkwaliteit. De verwachting is dat zorgkantoren er gebruik van gaan maken bij de contractering van zorg. Voor cliënten is het nieuwe keurmerk vooral een hulpmiddel om te kunnen kiezen.

Pilot VGZ 
Het pilotproject met VGZ-zorgkantoren waaruit het keurmerk is voortgekomen is bedoeld om ervaring op te doen met het leveren van extramurale AWBZ-zorg door gecontracteerde zzp'ers.De pilot is een voorbereiding om 2013 zzp'ers hiervoor landelijk te kunnen contracteren. De pilot vindt plaats in de regio's Tilburg en Land van Cuijck.

Annemie Delissen deed mee aan de pilot. Ze deelde haar bevindingen met Nursing.

 

Bron: Zorgvisie

TvVOnline redactie

3 reacties

 • j.g

  Tot nu toe alleen maar last gehad van dit keurmerk. Reageren niet op mails, verwachten evaluaties van terminale patienten of hun fam.
  Kosten lopen flink op.( tot bijna euro 200 )
  Kost zeker voor oudere zorgverleners veel tijd om soepel met systeem om te gaan.
  Gewoon nieuwe bureaucratie.

 • no-profile-image

  Peter

  Ja zeker je moet er heel wat voor doen voor dat keurmerk.

  Maar dan lever je ook echt "kwaliteit"

 • no-profile-image

  Gerrit

  Nou nou, dat is voorwaar een gedegen kwaliteitskeurmerk zeg, dat je ook al een betaalbewijs voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering als belangijk punt opvoert. Ik zou mij als cliënt van zo'n keurmerk-ZZP-er nu niet bepaald gerust voelen. Hieronder de keurmerkvereisten en oordeel zelf:  1. Nederlands identiteitsbewijs

  2. Vakdploma

  3. BIG registratie

  4. Aktueel overzicht kwalificaties voorbehouden handelingen

  5. Verklaring omtrent gedrag

  6. Inschrijving in handelsregister

  7. VAR verklaring

  8. Aansluitbewijs

  9. Polis BAV

  10.Betaalbewijs BAV

  11.Vervangingsplan

Of registreer je om te kunnen reageren.