Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgenden bezetten meerdere zorginstellingen

In navolging van hun collega's van zorginstelling Osira, hebben vanochtend zo'n vijftig medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Cordaan hun verpleeghuis Gaasperdam bezet.

Net als hun Amsterdamse collega's van Osira vorige week, protesteerden zij hiermee tegen het feit dat werkgevers het onlangs op een (cao)akkoord hebben gegooid met de kleine bonden die 4% van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen. 

 

Den Haag 

Ook in Den Haag protesteerden verzorgenden voor een betere cao. Voor hun verpleeghuis de Schildershoek, onderdeel van de Haagse zorginstelling HWW, hadden tientallen zorgwerkers zich verzameld. Zij vroegen hun directie zich uit te spreken over de nieuwe cao en eisen dat het verkorten van diensten in hun verpleeghuis wordt teruggedraaid. Door het verkorten van diensten is er volgens de verzorgenden geen tijd meer voor de 'doodnormale dingen om goede zorg te leveren'.

 

'Magere loonsverhoging'
Vorige week lanceerde Abvakabo FNV een referendum over de nieuwe cao VVT. 'In deze cao wordt de flexibilisering niet aangepakt en de cao kent een magere loonsverhoging van gemiddeld 1,2% per jaar, terwijl werkgevers zichzelf het vijfvoudige aan verhoging geven', aldus de vakbond. Daarnaast vindt Abvakabo FNV het onacceptabel dat de grootste cao van Nederland wordt afgesloten met kleine bonden die slechts 4% van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen. In dit referendum krijgen alle medewerkers uit de verpleeghuizen en thuiszorg de kans om hun mening te geven over de nieuwe cao.

 

Bron: Abvakabo FNV

 

Klik hier voor het referendum

TvVOnline redactie

2 reacties

  • no-profile-image

    Gerrit

    De Abva is vast in de war met het akkoord voor de cao provincies, daar vonden ze 1,2% prima en hebben ze hun handtekening gezet. Voor de VVT is het akkoord 2,2% en niet 1,2%. Maar ja, hier wordt een gevecht over de positie van de Abva in de nieuwe vakbeweging uitgevochten over de rug van personeel en zorgclienten. Schande! http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/nieuws/onderhandelaarsakkoord-cao-provincies

  • no-profile-image

    Broeder

    Op de door Abva getwitterde foto's staan steeds dezelfde mensen terwijl foto's in verschillende instellingen zijn genomen. Ook steeds SP jasjes te zien! Tellen lijkt ook heel moeilijk te zijn voor ABVAKABO . 15 is al snel 50. Erg eenzijdige berichtgeving!

Of registreer je om te kunnen reageren.