Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gratis toolkit homovriendelijke zorg online

Er is een toolkit voor verzorgenden ontwikkeld om de zorginstelling homovriendelijker te maken. Daarnaast kunnen verzorgende binnenkort een cursus doen.

De cursus is bedacht door Roze 50+ Nederland in samenwerking met Vilans en heeft als doel zorginstellingen homovriendelijker te maken. Uit onderzoek blijkt dat veel roze ouderen weer de kast in gaan als ze in een zorginstelling gaan wonen. Reden hiervoor is de ' ouderwetse instelling' van medebewoners, maar ook verzorgenden die zich homo-onvriendelijk opstellen.

 

Zorgleefplan

Tijdens de training wordt er stil gestaan bij de beelden en (voor)oordelen die deelnemers hebben over homoseksualiteit. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis en levensverhalen van roze ouderen. Ook wordt er aandacht besteed aan specifieke aspecten voor de intake van roze ouderen en de invulling van het zorgleefplan.

 

Klik hier voor meer info over de cursus

 

Klik hier voor de toolkit

 

Bronnen: Vilans, Roze 50 plus Nederland

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jolanda

    Sorry hoor, maar ik vind dit zo een flauwekul dat nu weer alle aandacht gaat naar homo-vriendelijke zorgverlening! Laten we gewoon onze professionele zorg verlenen en laat Vilans zijn geld gebruiken om de leiding in de zorginstellingen te scholen in de cirkel van Deming. Want ze verzinnen van alles, ontelbare werkgroepjes... Maar het is allemaal gebakken lucht! Zorg nu maar eerst dat de basiszorg helemaal op orde is. Dan volgt derest vanzelf wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.