Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meld je oplossing voor zomerse onderbezetting

In plaats van een meldpunt onderbezetting start vakbond NU’91 deze zomer een meldpunt oplossingen voor onderbezetting.

Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen hier inspirerende voorbeelden melden die de jaarlijks terugkerende problemen in de zomer moeten verbeteren.
 
Te weinig verzorgenden 
De afgelopen drie jaar opende NU’91 ieder zomer een meldpunt onderbezetting. Dat resulteerde jaarlijks in ruim 1000 klachten, vooral over onvoldoende en ongeschoold personeel. ‘Het probleem is nu wel duidelijk, we moeten nu kijken hoe we het op kunnen lossen’, vertelt Karin Weerts, woordvoerder van NU’91. 

Flexzorgapp
Daarom is de vakbond het meldpunt waar verzorgenden en verpleegkundigen oplossingen voor de onderbezetting kunnen melden. ‘Er zijn al een aantal mooie initiatieven waar anderen van kunnen leren’, vertelt Weert. Zo heeft ‘Steunpunt in de Zorg’ regionale zomersteunpunten waar zorgorganisaties ondersteuning kunnen aanvragen om onderbezetting in de zomermaanden te voorkomen. En een ziekenhuis in Den Haag werkt met de flexzorgapp die vraag naar en aanbod van personeel in de zorg matcht. Op deze app zien medewerkers alle openstaande diensten waarvoor zij zich kunnen aanmelden.

Werkgevers en politici
Vakbond NU’91 wil alle initiatieven verzamelen om ze vervolgens te bundelen. Is er in jouw instelling een goede oplossing gevonden om de onderbezetting in de zomer op te vangen? Mail naar communicatie@nu91.nl. 

Bron: Nursing , NU’91
 
Stem mee op de nieuwe poll: Zijn de zomermaanden extra stressvol voor jou?  
 
Lees ook:

TvVOnline redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.