Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe stichting: op huisdier passen tegen eenzaamheid

Er is een nieuwe stichting opgezet om eenzaamheid onder 55-plussers tegen te gaan: OOPOEH (Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier). Hierbij kan een oudere oppasoma of -opa worden van een huisdier.

Stichting OOPOEH spoort ouderen aan om zich in te zetten als oppas voor huisdieren. OOPOEH wil hiermee drie vliegen in één klap slaan: ouderen helpen aan meer gezelschap en beweging, baasjes helpen aan een betrouwbare oppas en huisdieren helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben. Om zoveel mogelijk ouderen de gelegenheid te geven om OOPOEH te worden probeert de stichting zoveel mogelijk verschillende diersoorten te werven. Dus ook voor ouderen die minder mobiel zijn, zijn er dieren om gezelschap te houden (denk aan een knaagdier, vogel, oudere kat of hond).
 
Bron: OOPOEH
 
Klik hier  voor meer info 

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Redactie TvV

  Dank voor uw reactie! De stichting benadrukt op haar website juist dat ook ouderen die geen opa en oma zijn wél oppasopa/-oma kunnen worden van een huisdier.

 • no-profile-image

  Anna

  Leuk initiatief maar wat een vreemde benaming van de doelgroep: er zijn genoeg ouderen die ozo graag ook grootouder willen zijn maar helaas ( buiten hun invloed/schuld) geen OPA/OMA werden.

  De 55 plussers zijn degene die in de arbeidsmarkt met de titel 'ouderen' aangesproken worden... maar de doelgroep van dit initiatief lijkt mij eerder bij de 65 en 70 plussers te liggen

Of registreer je om te kunnen reageren.