Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgenden ontslagen na feestje

Zes verzorgenden van een rusthuis in Vlaanderen zijn op staande voet ontslagen nadat zij een feestje hielden op het werk.

Twee jonge vrouwen hadden 's nachts zonder medeweten van de directie een feestje georganiseerd in de personeelsruimte van het verpleeghuis. Vier andere verpleegsters van het rusthuis kwamen die nacht speciaal voor de gelegenheid naar het bejaardentehuis afgezakt.

 

Taken niet uitgevoerd

De verpleegsters feestten de hele nacht door. Toen hun shift erop zat, gingen ze naar huis. De collega's die 's morgens kwamen aflossen, stelden vast dat de nachtzusters geen enkele van hun taken hadden uitgevoerd. Zo werd de medicatie die de patiënten 's ochtends hadden moeten krijgen, niet klaargelegd. De 54 bewoners van het rusthuis zouden volgens bronnen binnen het rusthuis niks gemerkt hebben van het gedrag van de verzorgenden.

 

Niet in verhouding

Volgens een van de verzorgenden ontkent dat het feestje op voorhand was afgesproken. 'Het klopt ook dat we aan niemand de toelating gevraagd hebben voor een feestje', vertelt ze op de website van de Vlaamse krant de Standaard. 'Maar een dronken feestje is het zeker niet geweest. Laat staan dat het genoeg zou zijn om een ontslag om dringende redenen te rechtvaardigen.' Volgens N. heeft geen enkele van de aanwezige verzorgenden de verzorgingstaken niet gedaan. ‘Integendeel, alles is gebeurd volgens de regels van de kunst.'

 

Bron: nieuwsblad.be/destandaard.be

 

Meer carrièrenieuws:

 

TvVOnline redactie

3 reacties

 • no-profile-image

  Anneke

  @ Nurse, ik ben het met je eens dat deze dames niet meer in de gezondheidszorg mogen werken. Het zullen je collega's maar

  zijn:-(. Halen wél het imago van het beroep naar beneden. Gelukkig voor de bewoners is er niets ernstigs gebeurd! Ik begrijp niet dat er zo 'licht' over gedacht wordt door de vakbondssecretaris.

  En wat betreft 'volgens de regels van de kunst' heeft denk ik te maken met de wijze van spreken/ uitdrukkingen in Vlaanderen.

 • no-profile-image

  Nurse

  Ze vierden dat een collega zwanger was. Hebben daar diverse borrels op gedronken (ook de zwangere) hoe bedoel je... verantwoorelijkeheidsgevoel? Terecht dat deze dames niet meer mogen werken. En als alles volgens de regels van de kunst (sinds wanneer is het vak verpleging een kunst?) gedaan was dan hadden ze ook die medicaties uit gezet.

 • no-profile-image

  Esther

  Alles is gedaan volgens de regels van de kunst?!  Wat ik niet snap is hoe iemand heeft geweten dat er een dronken feestje was.

  Ze gingen naar huis. Taken waren niet gedaan. Dat ben ik wel vaker tegen gekomen.  Geven ze ook nog interview in de krant! Vreemde gang van zaken daar. Gelukkig is er niets ernstigs gebeurd.  Moraal van het verhaal: Je moest eens weten wat er tijdens de nachtdienst gebeurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.