Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorg kent relatief veel seksuele intimidatie

Medewerkers in de gezondheidszorg hebben relatief vaak te maken met seksuele intimidatie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

12 procent van de medewerkers in het ziekenhuis, 20 procent van de medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en 14 procent van de overige gezondheidszorgmedewerkers heeft wel eens te maken (gehad) met seksuele intimidatie. In de overige sectoren ligt dat percentage veel lager, alleen medewerkers in de horeca komen in de buurt met 10 procent. Seksuele intimidatie door collega's komt in de gezondheidszorg niet veel voor, hooguit 1 tot 2 procent van de medewerkers heeft daar wel eens mee te maken (gehad).

Agressie door collega's
Uit de cijfers van het CBS blijkt dat bijna de helft van de medewerkers in de zorg wel eens te maken heeft (gehad) met een vorm van agressie op het werk. Omdat in de zorg meer vrouwen werken dan mannen, hebben zij daar meer last van. Intimidatie (niet seksuele) is over het algemeen genomen de meest voorkomende vorm van agressie op het werk in de zorg. In de ziekenhuizen kreeg 13 procent daar mee te maken, in de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg 10 procent. Pesten staat op de tweede plaats van uitingen van agressie op het werk, dat komt in het ziekenhuis bij ongeveer 7 procent van de ondervraagden voor.

 

Bron: Nursing

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.