Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ouderen bang voor onbetaalbare zorg

Bijna tweederde van de ouderen is bang dat ze de zorg over een paar jaar niet meer kunnen betalen.

Daarnaast is ruim driekwart bang in de toekomst onvoldoende zorg te krijgen. Dit blijkt uit onderzoek door het tv-programma Debat op 2 in samenwerking met ouderenbelangenorganisaties ANBO en Unie KBO.  

 

Goed georganiseerde thuiszorg

In totaal werden 6544 55-plussers ondervraagd. ANBO-directeur Liane den Haan: 'Deze resultaten zijn niet nieuw: het zorgstelsel is ingewikkeld en ondoorzichtig en mensen worden bang gemaakt door politici die vooral de rekening willen verschuiven.' ANBO wil zorg in de buurt door middel van wijkteams of de wijkverpleegkundige, geen onnodige behandelingen en goed georganiseerde thuiszorg die ouderen zoveel mogelijk in staat stelt zelfstandig te wonen met alleen de noodzakelijke zorg en ondersteuning.

 

Bekijk hier de uitzending 'Rekening van de zorg' van Debat op 2.

 

Bron: Debat op 2 / ANBO

 

Volg het laatste nieuws over de zorg hier op twitter

TvVOnline redactie

5 reacties

 • no-profile-image

  homeworks.nl

  Behoud uw baan als huishoudelijke hulp bij uw klanten: http://homeworks.nl/overstappen

 • no-profile-image

  jos

  Wat mijn frappeert aan de hele discussie is dat deze aan het verkeerde eind begint en bezuinigt aan de verkeerde invalshoek.  M.i. moet er een onderscheid worden gemaakt tussen de directe patienten/clientenzorg en het steeds groeiend waterhoofd wat indirect blijft groeien en ontzettend veel geld verslindt.

  Managements-/bestuurslagen,bureaucratie,diensten,toeleverende bedrijven,adviesorganen/adviseurs,

  ministeries,inkopen,procedures,imagebuilding etc etc  Er vreten veel te veel en veel te rijkelijk enorm veel belanghebbenden uit de ruif die

  "gezondheidszorg"heet.De Graaibak..  Zeuren over een koekje bij de koffie en laatdunkend doen over salarissen van boven de 200.000  Drastisch snoeien aan die kant is misschien niet leuk, maar wel absoluut nodig om überhaupt nog eens patient-/clientygebonden zorg te kunnen verstrekken..  Maar VVD-eigen wordt vooral de minst betaalde gepakt om de rommel te betalen..

 • no-profile-image

  Sis

  Blijkbaar vindt E van den Bos het niet nodig om zijn/haar moeder te helpen bij het maken van een keuze door bijvoorbeeld van alle partijen de partijprogramma's en de standpunten door te nemen. Het lijkt me heel vreemd dat verplegend pesoneel aan ouderen aangeeft waarop men moet gaan stemmen.

 • no-profile-image

  Nurse

  @e van den bos,waarom schuif je de schuld af op de zuster,en heb je zelf niet geadviseerd?

  Oudere mensen blijven het meest vasthouden aan de partij die ze al hun hele leven stemmen!!!

  En sorry,ik heb geen tijd om mijn clienten over te halen op welke partij ze moeten gaan stemmen!!

 • no-profile-image

  e van den bos

  veel ouderen weten niet waar ze op moeten stemmen,maar de verpleger weet daar wel raad mee,stem maar op mijn partij,dat is ook goed,zo gaat het meestal in bejaarden huizen,heb ik zelf mee gemaakt bij mijn moeder,de zuster zegt gewoon stem maar op deze.,weten die mensen veel.

Of registreer je om te kunnen reageren.