Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Funda' voor ouderen gestart

Na alle websites voor woningzoekenden is er nu ook een website waarop ouderen een passende zorg- en seniorenwoning met thuiszorg kunnen vinden.
vz

Op http://www.zorgwoning.nl/ vinden ze alle beschikbare aanleun- of ouderenwoningen, serviceflats of vrije plaatsen in verzorgings- en verpleegtehuizen van alle Nederlandse zorg- en woningaanbieders.

 

Tekort ouderenwoningen
Doel van de website is vraag en aanbod van zorgwoningen beter op elkaar te laten aansluiten. Vooral omdat de vraag de komende jaren het aanbod zal overtreffen. Uit onderzoek van ouderenbond ANBO en het Ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat er momenteel een tekort is van 85.000 geschikte ouderenwoningen. De vraag naar dit type woningen groeit met 40.000 per jaar.

 

Gratis aanbod 

Op de nieuwe website kunnen zorgaanbieders, verzorging- en verpleeghuizen, corporaties, vastgoedbeleggers en beheerders van seniorenwoningen gratis hun aanbod plaatsen, bijvoorbeeld via een eigen profielpagina. Bezoekers van Zorgwoning.nl kunnen zoeken naar een zelfstandige woning, zo nodig met thuiszorg, of een onzelfstandige woning. Ze zien waar de woning ligt, welke zorg en service erbij geleverd wordt en wat de huurprijs is. Er staan al ruim 2000 aangeboden zorgwoningen op de pas gestarte website. 

 

Bron: ANP

TvVOnline redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.