Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Twee op drie Nederlanders wil verpleeghuis niet in

Twee op de drie Nederlanders moeten er niet aan denken later in een verpleeghuis terecht te komen. Met name 50-plussers en mensen met een hoog inkomen blijven liever thuis wonen.
090406-huisbezoek

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond voor het VARA Radio 1-programma ‘DeGids.fm'. In een serie uitzendingen tussen Kerst en Oud & Nieuw stond het Radio 1-programma ‘DeGids.fm' in het teken van ouderenzorg in verpleeghuizen. Want wat klopt er van het slechte beeld dat veel mensen over het verpleeghuis hebben? En hoe denkt Nederland hierover?

 

Bijbetalen voor zorg

Maurice de Hond peilde de mening van Nederland op verzoek van ‘DeGids.fm'. Kwaliteit moet boven alles staan, ook als dat wat meer kost, vindt ruim driekwart van de ondervraagden. Al wil lang niet iedereen zélf meebetalen aan een verblijf in een verpleeghuis. Van de ondervraagden vindt 49% het prima om bij te betalen. Jongeren (69%) en hoge inkomens (76%) hebben er het minst moeite mee de portemonnee te trekken.

 

Klik hier om alle resultaten terug te lezen

 

Bron: Degids.fm

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  simone

  onderzoek Maurice de Hond;2 van de 3 nederlanders wil later niet in een verpleeghuis.Nee hehe dat wil echt niemand hoorDus ook niet die 1 op de 3 wel.Echt gewoon een raar onderzoek.Natuurlijk is het goed dat er verpleeghuizen zijn maar er zijn echt geen mensen die daar graag naar toe gaan

 • no-profile-image

  leeuwin

  Ik wil dat ook niet. Ik zou nooit zo afhankelijk willen worden dat ik de regie over mijn leven zou verliezen. En die regie ben je echt kwijt in een instelling waar steeds meer op bezuinigd wordt. Je zit je leven uit te zitten. Ik werk zelf op een PG afdeling en door alle bezuinigingen die ik afgelopen jaren heb gezien, zie ik de kwaliteit achteruit hollen. twee of drie keer per week een uurtje of zo naar een activiteit, en verder zitten, liggen of dwalen. Afhankelijk van de weinige tijd die een verzorgende voor je heeft. Het ligt niet aan ons, de verzorgenden, we gunnen de mensen het beste, maar buiten de ADL hebben we hebben geen tijd voor een dagbesteding voor de mensen. Want op de woongroep moeten we alles doen, dus ook de huiskamer, bewonerskamers, badkamers schoonmaken, (ook ramen zemen, gordijnen wassen) het eten koken, de huiskamer schoonhouden. De bedden verschonen, de boodschappen doen. Het is haast niet te doen naast de zorg voor de bewoners. En het wordt alleen maar erger.

  Ik ken geen collega's die zelf in een verpleeghuis terecht zouden willen komen. Ik heb een moeder die al in de tachtig is en goed gezond. Die wil ook nooit naar een verpleeghuis en ik heb haar beloofd dat ik alles in het werk zou stellen om dat te voorkomen. Ook heeft ze zelf de nodige wilsverklaringen ingevuld, die we nooit nodig hopen te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.