Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleeghuis ontslaat arts die moordaanslag verzweeg

Verpleeghuis De Cromhoff in Enschede heeft een arts ontslagen die zijn veroordeling voor poging tot doodslag verzweeg.

De arts (48) probeerde tien jaar geleden zijn ex-vrouw te laten ombrengen door twee junks die hij hiervoor duizend euro gaf. De junks overgoten de vrouw met benzine en staken haar in het bijzijn van haar twee kinderen in brand. De vrouw bracht het er levend vanaf, maar is ernstig verminkt aan haar gezicht. De arts kreeg een gevangenisstraf van vijftien jaar, kwam vroegtijdig vrij, en solliciteerde vervolgens bij het verpleeghuis. Hij werd aangenomen omdat hij in het beroepenregister stond.

 

Tip

De Cromhoff kreeg in december een tip over het verleden van de arts. Hans Arnoldy, voorzitter van de raad van bestuur van de stichting Livio waar de Cromhoff onder valt, spreekt van een pijnlijke verrassing vlak voor de jaarwisseling. 'Toen wij het signaal kregen, hebben wij contact opgenomen met betrokkene en hem gevraagd wat ervan waar was. Gaandeweg werd duidelijk dat ons vertrouwen te veel was geschaad om de samenwerking voort te zetten', laat hij aan de NOS weten. De arts werd op staande voet ontslagen. Om herhaling te voorkomen moeten nieuwe medewerkers een verklaring omtrent gedrag hebben.

TvVOnline redactie

2 reacties

  • no-profile-image

    Helma

    Het lijkt mij óók handig als hij uit het BIG register gehaald wordt.

  • no-profile-image

    Joke vd Veen

    Hoe kan het gebeuren dat een organisatie dit soort zaken niet controleert?! Zelfs als ik als vrijwilliger ergens ga werken moet ik een verklaring van goed gedrag inleveren. En dat wordt bij professionals niet eens gevraagd? heel onprofessioneel.

Of registreer je om te kunnen reageren.