Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cao-overleg verpleeg- en thuiszorg mislukt

De cao-onderhandelingen tussen vakbond Abvakabo FNV en de werkgevers in de verpleeghuis- en thuiszorgbranche zijn mislukt. Dat heeft Abvakabo FNV woensdag laten weten. Abvakabo bereidt acties voor, zo laat de bond weten.
Cao-overleg verpleeg- en thuiszorg mislukt

 

Volgens de vakbond weigeren de werkgevers afspraken te maken over meer zekerheid in rooster, diensten en contracten. Na de perikelen rond Sensire in de Achterhoek wil Abvakabo ook onzekerheid bij aanbestedingen in de zorg aanpakken, maar die stuitte naar eigen zeggen op een nee van werkgeversorganisatie Actiz. 'Er zijn namelijk honderden Sensires in Nederland; als we het nu niet goed regelen, gaan honderdduizenden cliënten, duizenden medewerkers en honderden thuiszorgwerkgevers een uiterst onzeker jaar tegemoet', aldus Abvakabo.

Redactie TvV

Of registreer je om te kunnen reageren.