Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Zorgmedewerker vergiftigde negen verpleeghuisbewoners'

In Frankrijk wordt een zorgmedewerker verdacht van het vergiftigen van negen verpleeghuiscliënten met een overdosis antipsychotica. Drie van hen overleefde dit niet.
'Zorgmedewerker vergiftigde negen verpleeghuisbewoners'
Foto: Stockexchange

Dit melden diverse media. De 30-jarige vrouw werkte een jaar in het huis en wilde volgende de officier van justitie het lijden van de cliënten verlichten. Het verpleeghuis in Chambery biedt onderdak aan ouderen met meervoudige aandoeningen. Volgens de officier waren de slachtoffer eind tachtig, maar 'nog niet helemaal nabij hun levenseinde'.

Justitie kwam achter de vergiftigingen toen een 84-jarige bewoner van het verpleeghuis opeens in een coma raakte. Bij een toxicologisch onderzoek kwam de overdosis medicatie naar voren. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte eerder dit jaar haar moeder na een lang ziekbed verloren. Ze zou sociaal geïsoleerd en fragiel zijn. De zorgmedewerker is is aangeklaagd voor vergiftiging en poging tot vergiftiging en kan hiervoor levenslang krijgen.

Redactie TvV

Of registreer je om te kunnen reageren.