Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe aanpak brandveiligheid in zorg

ActiZ en VGN starten samen met Brandweer Nederland met een nieuwe aanpak om het veiligheidsbewustzijn en de zelfredzaamheid in zorgorganisaties te verhogen.
brand

Het project ‘Geen nood bij brand!' richt zich daarbij zowel op bouwkundige en installatietechnische maatregelen, als op creëren van een veilige woon- en werkomgeving voor cliënten en medewerkers. 


Slechte brandveiligheid

In de laatste rapportage van de gezamenlijke Rijksinspecties is geconstateerd dat er bij 30% van de gebouwen van zorgorganisaties technische brandveiligheid tekortkomingen waren. Doel van het project is om dat percentage drastisch terug te brengen. Daarvoor gaan de zorgorganisaties van ActiZ en VGN vanaf nu nauw samenwerken met de lokale brandweer. 


Minder slachtoffers

Projectleider Jan Kuyvenhoven van Brandweer Nederland: 'Tot nu toe kregen zorginstellingen voorgeschreven hoe ze brandveiligheid moesten regelen. In dit project willen we toe naar een situatie waarin zorgorganisaties en de brandweer samen afspraken maken over de brandveiligheid. We gaan als het ware op veiligheidsexpeditie. Want afspraken werken vaak beter dan regels.' Paul van Aken, beleidsadviseur bij ActiZ: 'We betrekken medewerkers en leidinggevenden van zorgorganisaties bij brandveiligheid, zodat ze zich meer bewust worden van hun verantwoordelijkheden op dit terrein. En dat moet leiden tot minder slachtoffers.' Bron: Actiz 


Lees ook:

 Brandpreventie voor Ouderen.

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.