Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Download gratis: boekje roze ouderen in zorginstelling

Om homoseksualiteit in de ouderenzorg bespreekbaar te maken heeft AxionContinu het gratis boekje ‘Roze Ouderen' uitgebracht.
homo

AxionContinu voert een actief diversiteitsbeleid. De acceptatie van roze ouderen is hierbij een actueel thema. De locatie Tolsteeg van AxionContinu heeft sinds enige jaren de Roze Loper, een kwaliteitskeurmerk voor (roze) tolerantie. Inmiddels is voor alle locaties dit keurmerk aangevraagd.

 

Tips

De uitgave ‘Roze ouderen' biedt handvatten om het onderwerp binnen AxionContinu en daar buiten bespreekbaar te maken. ‘Roze ouderen' is het eerste deel van een themareeks. AxionContinu heeft veel kennis en ervaring in huis op het gebied van ouderenzorg en wil die als expertisecentrum graag delen. In deze reeks worden onderwerpen behandeld

die binnen AxionContinu belangrijk zijn. U kunt een exemplaar van de uitgave ‘Roze ouderen' opvragen via roze@axioncontinu.nl.

 

Het boekje is hier gratis te downloaden

 

Bron: AxionContinu

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

3 reacties

 • Jenny Mw. E.J. Jagt -weideman

  Het zou inderdaad niets uit moeten maken, maar helaas weet ik dat de praktijk toch anders is. Er wordt soms vreemd tegen homoseksuele aangekeken, ook door degene die zorg verlenen. Jammer genoeg wel. Ik kan me dan ook voorstellen dat men zich prettiger voelt als men weet dat men welkom is. Je bent als zorgvrager al kwetsbaar genoeg, ongeacht je geaardheid.

 • no-profile-image

  elsa

  Helemaal met Meike eens. Wat maakt het nu uit wat de geaardheid is van een zorgvrager. Je verleent gewoon zorg aan iemand die zorg nodig heeft, homo of hetero, wat maakt dat nu uit.

 • no-profile-image

  Meike

  Ik ga niet anders om met iemand die homoseksueel is dan met iemand die heteroseksueel is. Dat de partner van hetzelfde geslacht is veranderd toch niets aan de manier van zorg verlenen of met patient/partner communiceren, of wel?

Of registreer je om te kunnen reageren.