Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Forse stijging dodelijke valongevallen bij ouderen

Het aantal dodelijke valongevallen is in de periode 2006-2011 gestegen met 18 procent. In 2011 waren er 2.165 dodelijke slachtoffers onder 65+ers.
vallen

Dit blijkt uit onderzoek door Veiligheid.nl. Er wordt verwacht dat in 2030 het aantal dodelijke valongelukken zal verdrievoudigen, en dat er dan jaarlijks 6500 65-plussers overlijden aan de gevolgen van een val. 

 

Valpreventie 

 

Mede door de hoge kosten die met een val van een oudere gepaard gaan, wordt er uitvoerig bekeken wat er aan preventie kan worden gedaan. Aanpassing van medicatie en fysieke training zijn daarvan voorbeelden. Voor enkele interventies is zelfs aangetoond dat de inzet ervan minder kost dan de besparing in maatschappelijke kosten als hiermee valongevallen worden voorkomen. Die besparingen betreffen uitgaven voor medische kosten (Zorgverzekeringswet), langdurige zorgkosten (AWBZ) en kosten voor ondersteuning (Wmo). 

 

Bron: Veiligheid.nl 

 

Lees ook:

 

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jos

  mij is bekend dat cliënten gebroken botten opliepen door eiegenaardige opvattingen omtrent het model van Orem.

  -Eerst maar laten zien dat je het echt niet zelf

  kunt..

  -veracht van te veel/te groot beroep op

  verpleegkundigen  Terwijl Orem juist extra aandacht vroeg bij oudere cliënten en cliënten uit een andere cultuur.  Nietiedereen sluit aan bij ene middenstadsmoraal à la VVD

Of registreer je om te kunnen reageren.