Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kabinet: bevries salaris verzorgenden

Donderdag maakte het kabinet bekend dat er volgend jaar 4 miljard euro extra moet worden bezuinigd. Onderdeel daarvan is het bevriezen van de salarissen van verzorgenden en verpleegkundigen.
Geld

Dat betekent dus geen loonsverhoging. Door de maatregel kan er bij cao-onderhandelingen niet langer onderhandeld worden over salarisverhoging. Vakbond NU’91 is fel tegen de plannen. Op Radio 1 noemt voorzitter Monique Kempff de plannen absurd: ‘Het kabinet gaat helemaal niet over cao’s. Dat is een zaak van werknemers en werkgevers. Wij willen niet meewerken. De salarissen in de zorg zijn al laag. Bovendien, als je nieuwe mensen wilt aantrekken in de zorg gaat dat met een nog lager salaris niet lukken.’      

 

Bevriezen salaris  

In november kondigde het kabinet al bevriezing aan voor de salarissen in de zorg. Deze zogenaamde ‘nullijn’ zou per 2016 ingaan, maar dit gaat het kabinet nu vervroegen naar 2014. Door de economische crisis heeft de overheid de lonen van ambtenaren al sinds 2010 bevroren. De zorgsector bleef tot nu toe buiten schot. Volgens het nieuwe regeerakkoord is ‘het nu dus redelijk om ook van hen een bijdrage te vragen’. Daarom wil de overheid vanaf 2016 ook in de zorg de lonen bevriezen.      

 

Bron: NOS, Nursing

 

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie hieronder achter!

 

Stem mee op de nieuwe poll: wat ga jij doen nu je loon misschien bevroren wordt? 

 

Lees ook: 

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

13 reacties

 • no-profile-image

  v

  Als we de gezondheidszorg in den haag nu eens gaan zien als het belangrijkste wat er in het mens zijn bestaat.

  We hebben dan wel in een hoogcultuur geleefd waar de overheid de burger als individu ook in heeft geholpen, nu is het tij aan het keren en worden de zieken en zwakken getild.

  Je vraagd je zelf wel eens af waarom blijven die kanjers dit werk nog nog doen.

 • no-profile-image

  Just me

  Door al dit gedoe, door de enorm hoge werkdruk en het feit dat mijn werkgever steeds meer van ons gaat verlangen, ga ik vanavond nog een sollicitatiebrief schrijven op een vacature die mij erg leuk lijkt. En dat is dus een baan buiten de zorg. Ik neem een risico wat mijn inkomen betreft want ik heb nu een vaste baan en die zal ik als 50-plusser nergens anders meer vinden. maar dit werk en de woede hierover sloopt mij lichamelijk en geestelijk. En mocht ik afgewezen worden bij deze sollicitatie dan zoek ik verder, desnoods ga ik part-time postbode worden of zo, maar dit werk blijf ik niet doen. En ik ben vast niet de enige. De enige reden die ik zou accepteren voor eventueel bevriezen van de lonen is dat er daadwerkelijk meer handen aan het bed komen. Dus geen kantoorpersoneel, cursussen, of wat dan ook, maar mensen, en geen uurtje extra, maar dagdelen. En als dat gebeurt, dan wil ik wel inleveren op mijn salaris. En dat gebeurt dus niet dus zorgsector...adieu.

 • no-profile-image

  Kirsten

  Ik nodig Dhr.Rutten graag eens uit om langer dan een dagdeel te komen ervaren wat het nu precies betekend om in een verpleeghuis te moeten verblijven. De werkdruk is ontzettend hoog, personeel te weinig en de kwaliteit daarvan wordt helaas ook steeds slechter doordat gediplomeerd personeel te duur wordt bevonden. Kunt u zich voorstellen hoe onze afhankelijke bewoners zich vaak voelen? Aan empathie in de zorg gelukkig geen gebrek, maar mijn empathie voor de politiek in Den-Haag is even heel ver te zoeken...

 • no-profile-image

  Nelly

  Gooi die duur betaalde managers er maar uit, met hun schaal 55! Ik heb mij vanavond het bekende apenzuur gewerkt om iedereen weer verzorgd en in bed te krijgen. In het weekeinde is er geen manager te zien!

 • no-profile-image

  marian

  zondagochtend..net een nachtdienst gehad en een ochtenddienst erachteraan. Dit stukje is te klein om op te schrijven wat ik de laatste 10uren heb meegemaakt. Velen met een hoger salaris sliepen toen zacht.. Ik ben 51jaar, allenstaand met drie kinderen en verdien 11,80 per uur. Zucht..dit salaris is nog niet weinig genoeg blijkbaar. Om te huilen!!

 • no-profile-image

  K.D.deBocht

  De salarissen voor verzorgenden en verpleegkundige moeten sterk verhoogd worden.

  We zullen alle handen aan het zogenaamde bed in de toekomst hard nodig hebben.

  Het moet aantrekkelijker gemaakt worden om in de zorg te werken.

  De management -en topfuncties moeten sterk gereduceerd worden en zeker in de salarissfeer.

  En al het overbodige papierwerk en bureaucratie moet worden weggesneden.

  Een omslag in het denken en werken in de zorg, zo dat daadwerkelijke verzorgers beter betaald en gewaardeerd worden dan alle ondersteunde functies.

  Laat de zogenaamde overbetaalde denkhoofden hier maar eens hun energie in steken.

 • no-profile-image

  Johanna van den Broek

  Schande, worden de hardwerkende en onderbetaalde mensen in de zorg al niet genoeg gepakt door deze regering met de eindeloze bezuinigingen? Steeds minder tijd voor steeds meer zorg, in alle takken ervan, zowel de thuis- als ziekenhuiszorg.

  Betaal eens wat minder voor de managers en ministers in de zorg!!

 • no-profile-image

  lucille Ball

  schandalig, je loopt e benen uit je lijf om als

  EVV-er alles te doen bewonerszorg, administratie, leerlingen begeleiden en verantwoording over vaak doodzieke mensen. maar ook de laatste jaren de agressie van bewoners maar zeker van familieleden die zowe verbaal als non-verbaal van leer trekken en dan willen ze bezuinigen op een groep die toch al achter staat in loon. pak eerst de grootverdieners en de top in de zorg maar blijf van de werkvloer af daar gebeurt het echt.

 • no-profile-image

  Hannah

  Absurd, management en kader laten inleveren. De mensen aan het bed niet, die moeten al te hard werken voor een schijntje

 • no-profile-image

  GJA

  Laten we dan afblijven van de lonen op de afdelingen en de handen aan het bed. Het lijkt mij dat er dan eerder naar de management laag en hoger gekeken kan worden. Het vak is al zolang onderbetaalt geweest!!!l

 • no-profile-image

  M

  Zolang het topsegment nog meer geld krijgt dan het jaar daarvoor, lijkt het me niet reeël om over een nullijn voor de lagere regionen te praten.

 • no-profile-image

  Karel Knotsknie

  Ze moeten die ontwikkelings hulp bevriezen,maar nee want bang dat ze hun gezicht verliezen,maar Nederland gaat krijgen wat hij verdiend ,het stem van het volk is gehoord en dat is dus een lachende kleuter,ik mag hopen dat Nederland nog harder naar de kloten gaat kunnen we weer klagen deze moet uit me buurt blijven want dan gebeuren er ongelukken

 • no-profile-image

  C Dekker

  Als evv -er is mij loon te laag voor datgene wat ik allemaal moet doen.

  Bevriezing van lonen voor zorgpersoneel , schandalig. Laat de bovenlkader maar inleveren dan zijn er veel meer mogelijkheden voor ons.

Of registreer je om te kunnen reageren.