Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Protestactie thuiszorg: 6.000 demonstranten

Rond de 6000 thuiszorgmedewerkers uit heel het land protesteerden zaterdag op het Haagse Malieveld tegen de aangekondigde bezuinigingen.
Protestactie thuiszorg: 6.000 demonstranten
Foto: ANP Photo, Ilvy Njiokiktjien

Tijdens de actie werden toespraken gehouden door FNV-voorzitter Ton Heerts en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). De thuiszorgmedewerkers liepen in een optocht naar het Lange Voorhout, en er werd een petitie overhandigd met 100.000 handtekeningen.

'Handen thuis Rutte'

De actie werd georganiseerd door vakbond Abvakabo FNV. Het motto van de demonstratie was: ‘handen thuis Rutte!’. Het kabinet dreigt 1,1 miljard euro op het budget voor de thuiszorg weg te snijden. Volgens Abvakabo FNV betekent dat 100.000 thuiszorgmedewerkers mogelijk hun baan verliezen, en nog veel meer cliënten straks zonder hun vertrouwde zorg zitten. Vakbond Abvakabo FNV roept het kabinet op om de zorg in goede handen te houden via de actiesite handenthuisrutte.nl.

Rhijja Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.