Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gratis downloaden: toolkit stagiaires in zorg

Zorgorganisatie Florence heeft de toolkit voor Maatschappelijkse stages ontwikkeld. Hiermee leren leerlingen hoe ze het beste bewonerswensen kunnen vervullen.
Gratis downloaden: toolkit stagiaires in zorg

Leerlingen bezoeken verzorgingshuis Wenckebach of Vredenburch om met de ouderen kennis te maken. Tijdens een gezellige middag met thee en wat lekkers spreken de leerlingen met de ouderen over hun individuele of collectieve wensen.

 

Sponsors zoeken

Sommige wensen zijn zonder kosten door leerlingen te realiseren, zoals een buitenritje met een bewoner op de speciale duofiets. Andere wensen vragen om een financiële bijdrage. Dit geld kunnen leerlingen inzamelen door het organiseren van sponsoracties. De leerlingen leren aan de hand van de toolkit zelf een sponsoractie te bedenken. ‘Jij als leerling kan via de Maatschappelijke stage een bewonerswens vervullen en de bewoner hierdoor extra aandacht en plezier geven’, aldus de toolkit.

 

Klik hier om de toolkit gratis te downloaden

Redactie TvV

Of registreer je om te kunnen reageren.