Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NZA controleert vroeg leeghalen kamer overledene

De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) gaat controleren of nabestaanden genoeg tijd krijgen van verpleeg- en verzorgingshuizen om de kamer leeg te halen na een overlijden.
NZA controleert vroeg leeghalen kamer overledene

Instellingen die zich niet aan de termijn van zeven dagen houden, riskeren een boete. Dat meldt de NOS. De NZA deed de uitspraken na het bericht dat kamers van overledenen vaak snel leeggeruimd moeten zijn. De Consumentenbond onderzocht 152 verpleeg- en verzorgingshuizen en ontdekte dat soms de kamer al binnen een of twee dagen leeggeruimd moet worden.

 

Bekijk hierhet filmpje over Tjeu: hij moest binnen één weekend de kamer van zijn moeder én schoonmoeder leegmaken.

Volgens de NZA ligt het probleem vooral bij zorgkantoren die contracten sluiten met verpleeg- en verzorgingshuizen. De zorgkantoren zouden geen contract moeten sluiten met huizen die zich niet aan de regels houden. ‘Wij willen dit bij de wortel aanpakken’, zegt de NZA, die dus de zorgkantoren hierop gaat controleren.

 

Lees ook:

Redactie TvV

Of registreer je om te kunnen reageren.