Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ouderen beroofd met ketchup-truc

Tientallen ouderen zijn van hun geld beroofd door een man die ketchup op hun kleding spoot.
Ouderen beroofd met ketchup-truc
Foto: STOCK.XCHNG

Als de ouderen stonden te pinnen, keek de 44-jarige Roemeen hun pincode af. Vervolgens spoot hij ketchup op hun kleding, wat hij er ‘ behulpzaam vanaf veegde. Hierbij haalde hij stiekem de pasjes van de ouderen uit hun zakken. Uiteindelijk plunderde hij hiermee de rekeningen van tientallen ouderen: de man pinde voor duizenden euro’s, meldt het AD. De man had het vooral voorzien op ouderen en slechtzienden die zich met een rollator of scootmobiel verplaatsten.

Vier jaar celstraf

De slachtoffers vielen in Groningen, Rotterdam en Den Haag. De man is opgepakt en voorgeleid. Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar gevangenisstraf geëist. Een forse straf, maar naar eigen zeggen wordt dit geëist omdat de man het bewust op de zwakkeren van de samenleving had gemunt.

Redactie TvV

Of registreer je om te kunnen reageren.