Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gratis: online zelftest Alzheimer

Binnen een kwartier kom je erachter of je wellicht de eerste symptomen van dementie hebt.
Gratis: online zelftest Alzheimer

Deze test is gemaakt door wetenschappers aan Ohio State University. De resultaten komen volgens de onderzoekers zeer overeen met de gedetailleerde tests die artsen momenteel gebruiken.

Wanneer je volgens de test symptomen van Alzheimer lijkt te hebben, kun je een afspraak met je huisarts maken. Het is volgens kenners een te eenvoudige test om de diagnose Alzheimer te kunnen stellen. Wél is het een instrument waarmee je kunt meten of er aanwijzingen voor dementie zijn. Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad The Journal of Neuropsychiatry.

Klik hier om de test te doen

Redactie TvV

Gerelateerde tags

3 reacties

 • E de Bruin

  Beetje onzin: ' binnen een kwartier kom je erachter of je de eerste tekenen hebt...' .
  Er is geen uitslagblad bij: met je gemaakte test moet je naar je arts, die hem moet evalueren.Veel beter natuurlijk, maar in het artikeltje word je zo wel misleid.

 • L.E.M. v.d. Hoeff

  leuk zo'n test, moet wel je engels erg goed zijn. Vreemde combi. Eerst een artikel over de taalvaardigheid van verzorgenden en verpleegkundigen en daarna een engelse wetenschappelijke tekst.?!

 • L Moerland

  Eerst maar eens vertalen vervolgens valideren in het Nederlands.
  Het geeft verkeerde uitkomsten indien je een test inzet welke oorspronkelijk in een andere taal is ontwikkeld voor een populatie van een ander land.

Of registreer je om te kunnen reageren.