Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cliënt (91) overleden door dronken verzorgende

Een Duitse verzorgende was deze maand zo dronken dat zij en de 91-jarige vrouw die zij hielp, vielen.
Cliënt (91) overleden door dronken verzorgende

De vrouw liep diverse breuken op en stierf 2 dagen later in het ziekenhuis. De Duitse justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek tegen de verzorgster ingesteld, zo meldde de Duitse regionale omroep WDR. De verzorgende werkte in een verzorgingshuis in de stad Wuppertal. Zij moest op 8 februari de cliënt van haar bed in de toiletstoel zetten. Beiden struikelden en vielen.

Haar collega's aan wie haar vreemde gedrag al was opgevallen, schakelden de politie in. Zij bleek een alcoholpromillage van 2,6 in haar bloed te hebben. Justitie vermoedt dat zij een 'groot alcoholprobleem' heeft. Onderzocht wordt of de vrouw al in beschonken toestand aan haar werk begon of dat zij in het verzorgingshuis naar de fles heeft gegrepen. Het verzorgingshuis heeft de vrouw op non-actief gesteld.

Redactie TvV

2 reacties

  • N Van Driessen

    Inderdaad jammer dat ze niet eerder de politie hebben gebeld.

  • Juliënne Boot

    Verschrikkelijk wat hier is gebeurd! Hadden collega's al niet eerder in kunnen grijpen, als ze al vonden dat de verzorgende zich vreemd/afwijkend gedroeg?!

Of registreer je om te kunnen reageren.