Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuw project dementerenden wint Europese prijs

Een project waarbij dementerenden worden ingezet als vrijwilliger, heeft een belangrijke Europese prijs gewonnen.
Nieuw project dementerenden wint Europese prijs
Foto: DemenTalent

Initiatiefnemers en vrijwilligers van DemenTalent kregen onlangs de EFID Award uitgereikt. Deze Europese prijs is voor initiatieven die prettig leven voor mensen met dementie in de maatschappij bevorderen. DemenTalent zet mensen met dementie in de maatschappij aan het werk als vrijwilligers. Denken vanuit talenten in plaats van vanuit beperkingen vormt hierbij de rode draad.

Inmiddels werken 24 vrijwilligers al ruim een jaar onder begeleiding van medewerkers van Zorggroep Apeldoorn en omstreken en in samenwerking met Staatsbosbeheer actief zijn in de natuur en de gebouwen van Radio Kootwijk. Het is de ambitie om DemenTalent landelijk uit te rollen en hierbij bestuurlijke en maatschappelijke partners te zoeken. De geldsom van € 10.000 die aan deze prijs verbonden is, wordt hier grotendeels voor gebruikt.

Redactie TvV

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.