Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cannabis mogelijk medicijn tegen Alzheimer

Het gebruik van een stof uit cannabis kan Alzheimer misschien vertragen of stopzetten.
Cannabis mogelijk medicijn tegen Alzheimer

Lage hoeveelheden van THC, een bestanddeel van cannabis, kan mogelijk de ontwikkeling van Alzheimer vertragen of zelfs stopzetten. Dit blijkt uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers aan de universiteit van Florida, gepubliceerd in het vakblad Journal of Alzheimer's Disease.

De onderzoekers constateerden dat THC de mitochondriale functie bevordert die nodig is om de hersenen van energie te voorzien, signalen door te geven in het brein en het brein over het algemeen gezond te houden. 'We wisten al dat THC de hersenen beschermt, maar dit is de eerste studie die aantoont dat het een gunstige invloed kan hebben op het ziektebeeld van Alzheimerpatiënten', stelt hoofdonderzoeker Cao.

Begin dit jaar werd al bekend dat een zogenoemde 'wietpil' voordelig kan werken bij dementerenden met probleemgedrag. De pil bevat het bestanddeel Delta9-THC en kwam van pas bij agitatie, agressie, roepen, dwalen, achterdocht en apathie van dementerenden. Het zou zelfs een alternatief kunnen worden voor Haldol.

Redactie TvV

Gerelateerde tags

3 reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.