Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe opleiding voor verzorgenden: VIP

Er is een nieuw concept gestart met de opleiding verzorgende ig.
Nieuwe opleiding voor verzorgenden: VIP

ROC Nova College en Zorgbalans starten de opleiding Verzorgende ig in een nieuw concept: Verzorgende in de praktijk (VIP). Speerpunt is dat de studenten direct in de praktijk leren. De studenten leren vanaf het begin vooral in woonzorglocaties of buurtteams van Zorgbalans. Daar lopen ze stage én volgen ze de meeste lessen. De overige lessen volgen ze op het Nova College. Het laatste jaar kunnen de studenten werken en leren combineren. De bestuursvoorzitters Anja Schouten (Zorgbalans) en Hans Snijders (Nova College) gaven 21 augustus de aftrap tijdens de eerste les van de eerste groep studenten in Verpleeghuis Velserduin in Driehuis en IJmuiden.

Gratis downloaden: toolkit stagiaires in de zorg

Omdat de studenten naast de stage ook de meeste lessen bij de zorgorganisatie volgen, sluiten theorie en praktijk optimaal op elkaar aan, aldus Zorgbalans. De eerste twee leerjaren volgen de studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol): les en stage. Voor het derde jaar kunnen studenten die dat willen, solliciteren op een leerwerkplek en overstappen naar de beroepsbegeleidende leerweg (bbl): werken en leren. Bovendien kunnen studenten in de schoolvakanties al starten met vakantiewerk bij Zorgbalans.

Anja Schouten: 'Er verandert veel in de zorg. Wat nooit zal veranderen is dat we goede mensen nodig hebben. Zorgbalans maakt strategische personeelsplanningen, zodat we weten hoeveel en welke mensen we de komende jaren nodig hebben. Vandaar dat we investeren in een nieuwe opleiding dicht bij de praktijk en leidend tot een mooi toekomstvast diploma. Zodat we ook de komende jaren nog veel cliënten passende zorg kunnen bieden.'

Redactie TvV

Gerelateerde tags

5 reacties

 • Amy Ritzema

  Vindt het erg goed dat je meer in de praktijk bezig bent. Want het volgen van lessen op school, sluit soms niet aan bij je leerwerk plek. Hoop alleen dat het geen start en einde opleiding wordt. Dat het door alles wat er nu gebeurt in de zorg. Want dat zou zonde zijn. En hopelijk komt deze vorm van les ook binnen meerdere verzorgingstehuizen, thuiszorg organisaties en particuliere woonvoorzieningen etc.

 • Annemie van de Ven

  Waarom toch steeds die veranderingen in de opleiding? Het is voor werkbegeleiders/opleiders toch bijna niet meer te volgen. Met alle bezuinigingen kan ik dit niet goed begrijpen.

 • Evelynne van Dorssen

  Daar is wel geld voor. Om het vervolgens weer over een paar jaar af te schaffen of ongeldig verklaren.

 • G Kamp

  Inderdaad, de oude inservice opleiding keert weer terug. Zoals zoveel oude 'wijsheid😜

 • Joost. Boogaard

  Lijkt veel op de oude inservice opleiding van vroeger

Of registreer je om te kunnen reageren.