Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Turkse jongeren bezoeken geadopteerde oma’s

Elke vrijdagmiddag gaan twaalf Turkse jongeren op bezoek bij hun ‘adoptieoma of –opa’ in het verozgringshuis Haagwijk in Leiden.
omalief.jpg

Elke vrijdagmiddag gaan twaalf Turkse jongeren op bezoek bij hun ‘adoptieoma of –opa’ in het verozgringshuis Haagwijk in Leiden. De jongeren bezoeken de bewoners inmiddels jarenlang. Initiatiefnemer van het project ‘Omalief’ is Mustafa Kus. Hij denkt dat dankzij ‘Omalief’ de vooroordelen over de jongeren onderuit kan halen. ‘Met het project zien de ouderen en de jongeren dat ze met iets moois en menselijks bezig zijn’, aldus Kus tegen NOS. Het project is zo succesvol dat het binnenkort wordt uitgebreid naar Amersfoort en Arnhem.

Bekijk hier een video van ‘Omalief’

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.