Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gratis e-learning: decubitus voorkomen bij transfer

Vilans heeft een gratis e-learning gelanceerd, waarbij je als verzorgende leert decubitus te voorkomen bij het verplaatsen van de cliënt.
001_RBIAdam-image-1223308.jpeg
Bij de gratis e-learning leer je ook je eigen lijf te sparen bij tillen en verplaatsen. - Foto: Wim van Ophem

Huidletsel, zoals decubitus ofwel doorligplekken, kunnen verzorgenden voorkomen door regelmatige wisselligging. Maar hoe voorkomt je dat het verplaatsen van de cliënt de kans op decubitus juist vergroot? Dat leer je in de gratis e-learning 'Decubitus en Transfers' van Vilans. Ook krijg je voorbeelden voorgeschoteld van goede manieren van verplaatsen. Tot slot wordt er uitgelegd hoe je als verzorgende je eigen lijf spaart bij het zijwaarts verplaatsen of kantelen van de cliënt. 

Voor zorgprofessionals
De e-learning is bedoeld voor professionals die zorg verlenen aan cliënten die verplaatst of getild worden en wellicht risico lopen om decubitus te krijgen. Het duurt ongeveer dertig minuten om de module te doorlopen. De e-learning is geproduceerd door  LOCOmotion en ArjoHuntleigh.

Klik hier om de e-learning te starten

Rhijja Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.