Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gratis e-learning: huidproblemen bij incontinentie

Vilans heeft een nieuwe e-learning online gezet. Hierbij leren verzorgenden ig vooral veel over het verschil tussen IAD en decubitus.
huidproblemen.jpg

In deze gratis e-learning van Vilans leren verzorgenden in 30 minuten huidproblemen bij incontinentie, oftewel Incontinence Associated Dermatitis (IAD), herkennen en behandelen. Via video’s, foto’s en vragen leer je meer over de oorzaken van IAD en wat je moet doen om IAD te voorkomen en behandelen. Plus welke hulpmiddelen daarbij effectief zijn.

Verschil IAD en decubitus

In de zorg wordt IAD nogal eens verward met decubitus. IAD betekent grofweg huidproblemen door incontinentie. Decubitus is beschadiging van de huid en/of het onderliggende weefsel door druk of schuifkrachten bij een (ten dele) immobiele patiënt. Beide ziektebeelden worden heel anders behandeld.

Accreditatiepunt

Wanneer je 85% van de vragen goed hebt, ontvang je een certificaat. Daarnaast krijgt u voor deze module 1 accreditatiepunt bij een betaling van 4 euro administratiekosten. De e-learning is gefinancierd door 3M Health Care Academy.

Klik hier om de e-learning te starten >>

Probeer ook de gratis e-learning over communiceren in de zorg, fysieke belasting in de zorg, of de gratis online cursus over dementie

Rhijja Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.