Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verborgen camera filmt mishandeling cliënt

Een 94-jarige vrouw met de ziekte van Alzheimer werd mishandeld door haar verzorgende, dat blijkt uit beelden van de verborgen camera die haar dochter plaatste. De dochter heeft de beelden op YouTube gezet.
001_rb-image-2695177.jpeg

Toen Miriam Marino uit Argentinië van medebewoners hoorde dat er vreemde geluiden uit de kamer van haar moeder kwamen, besloot ze een verborgen camera in de kamer te plaatsen. Uit de shockerende beelden blijkt dat de verzorgende haar moeder mishandelde. De politie heeft de zaak in onderzoek. Dit fenomeen is niet nieuw: in Nederland had Frances van Rijn het vermoeden dat haar moeder mishandeld werd, en plaatste ze een verborgen microfoon. Hieruit bleek dat de verzorgende haar moeder uitschold. De verzorgende is ontslagen. Frances schreef hier destijds een weblog over voor TvV.
Lees hier haar blog >>

Wat vind jij? Zouden familieleden verborgen opnames mogen maken?
Reageer op onze Facebookpagina >> 

Rhijja Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.