Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanvragen AWBZ-zorg eenvoudiger

Ouderen, gehandicapten en chronisch zieken kunnen volgend jaar uiteenlopende soorten AWBZ-zorg die zij nodig hebben met één digitaal formulier aanvragen. Ook krijgen verschillende instanties die beoordelen op welke zorg ze recht hebben, één loket.
Aanvragen AWBZ-zorg eenvoudiger

Met onder meer deze maatregelen wil staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) de last die cliënten en instellingen in de AWBZ hebben van overbodige regels en bureaucratie, met een kwart terugdringen. Dat staat in een actieplan dat ze dinsdag het licht heeft laten zien. Samen met minister Ab Klink opende Bussemaker dinsdag een Meldpunt regeldruk en bureaucratie voor zorgaanbieders en medewerkers in de zorg. Ook worden nieuwe regels beter gepland zodat de instellingen deze niet meer halsoverkop hoeven in te voeren. Afspraken over de levering van zorg worden minder bureaucratisch en ook controles zullen minder papierwerk gaan opleveren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.