Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ab Klink: ‘Zelfstandigen ook AWBZ-contractant’

Demissionair minister Klink heeft toegezegd dat hij het contracteren van zorg in natura door zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de AWBZ mogelijk wil maken. Dit deed hij op 15 april tijdens het overleg over arbeidsmarktbeleid met de Vaste Kamercommissie van VWS.
Ab Klink: 'Zelfstandigen ook AWBZ-contractant'

De intentie is om dit in 2012 gerealiseerd te hebben. Binnenkort geeft de minister aan hoe hij dit in werking zet. Zo wil hij met de betrokken partijen, waaronder V&VN en V&VN Zelfstandigen, overleggen over onder meer kwaliteitseisen en continuïteit van zorg.

Vergrijzing opvangen
Lex Tabak van V&VN Zelfstandigen is blij met de toezegging: ‘De minister heeft zich duidelijk uitgesproken ten faveure van de zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg. De Kamerfracties steunen de urgentie van onze problematiek en het ministerie van VWS stelt zich pro-actief op. We worden gezien als een groep die onderdeel moet gaan uitmaken van de enorme poel aan zorgverleners, die nodig is om de vergrijzing op te vangen. Daar moet regelgeving voor aangepast worden en de minister is daartoe bereid.’

Bron; V&VN
Door: redactie Nursing

Meer nieuws over ZZP op nursing.nl

Wil je nog meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing

6 REACTIES

  1. Als Zelfstandig Verpleegkundige zit ik te poppelen om die zorg in natura te kunnen leveren en dan ook nog eens te kunnen factureren! Eindelijk wordt er geluisterd en kunnen we onze lol nog meer op! Natura was voor mij nog ‘liefdadigheid en vriendendienst’, soms tot ergenis! Maar goed…… laat komen liever vandaag dan morgen en we gaan de ‘vergrijzing’eens gauw enthousiast helpen!Dan alle ZZP-ers….. verzamelen, o, wat blijft de ‘ZORG’ onwijs leuk!Allemaal enthousiaste mensen die hun client als nr. 1 hebben! En demissionair minister Klink, wil ik wel als eerste client met AWBZ zorg in Natura!(want demissionair kan misschien ook nog een diagnose worden!)

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.