Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Bang’ goed voor hoofdprijs schrijfwedstrijd

Francis Delmeiren, psychiatrisch verpleegkundige in UPC Sint-Kamillus te Bierbeek, heeft met zijn werk 'Bang' de schrijfwedstrijd ‘Ondraaglijk licht is de zorg’ voor verpleegkundigen gewonnen.

Deze werd georganiseerd naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge. Demeiren versloeg 49 andere deelnemers, waarvan vier vrouwelijke finalisten.

Complimenten
De jury had lof voor Delmeirens bijzonder directe, gebalde stijl, en zijn secure en treffende woordkeuze. Zij werd vooral overtuigd door het feit dat alom verspreide clichés van de psychiatrie, zoals de gewelddadige conflictzone waarin uitzinnige patiënten botsen met repressieve mankracht, worden gecounterd.

Opiniegedicht
‘De zieke mens verliest misschien zichzelf, maar eigenlijk huilt hij om hulp. In dat opzicht is ‘Bang’ een waar opiniestuk met zelfs een polemisch karakter,’ aldus de jury. De winnaar heeft als prijs een reischeque van 500 euro gekregen. De winnende teksten zijn te downloaden op de site van het ziekenhuis.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.