Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo FNV maakt inzet cao ziekenhuizen bekend

Abvakabo FNV heeft zijn inzet voor de nieuwe cao ziekenhuizen bekendgemaakt. De vakbond wil 2 procent loonsverhoging en goede afspraken over scholing en arbeidstijden. Vrijdag 18 februari gaan de onderhandelingen officieel van start.
cao ziekenhuizne

Abvakabo FNV wil voor alle medewerkers de lonen per 1 mei 2011 structureel met 2 procent verhogen. Daarnaast wil de vakbond de eindejaarsuitkering verder uitbouwen om in de toekomst te komen tot een 13e maand. Ook over de reiskosten wil Abvakabo FNV betere afspraken maken.

Jongeren
In veel ziekenhuizen hebben medewerkers onder de 35 veelal kleine en tijdelijke contracten, maar willen graag een vast contract. Jongeren die willen moeten een vast contract kunnen krijgen, vindt Abvakabo FNV. Ook wil Abvakabo FNV in de cao op instellingsniveau per medewerker een apart scholingsbudget.

Oudere medewerkers
Abvakabo FNV wil afspreken dat medewerkers vanaf 55 jaar niet meer verplicht kunnen worden door de werkgever om nachtdiensten te draaien. Dit moet ertoe bijdragen dat oudere werknemers gezond de pensioengerechtigde leeftijd halen.

Jonge ouders
Voor werknemers met jonge kinderen wil Abvakabo FNV een aantal afspraken maken voor voorspelbare roosters zodat ze werk en privé goed te kunnen combineren.

Auteur: Redactie TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: www.abvakabofnv.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.