Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ActiZ: ‘Geen plannen voor afschaf ORT’

De werkgevers verenigd in ActiZ hebben 'beslist geen plannen' om de ORT af te schaffen.
ActiZ: ‘Geen plannen voor afschaf ORT’
Foto: ANP

‘Sterker nog, de toeslagen zijn net geharmoniseerd in de nieuwe cao VVT,’ aldus de werkgeversorganisatie. ‘In de branche van verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en kraamzorg is geen sprake van afschaffen van deze toeslagen.’

Woede

Vorige week liet de nieuwe MKB voorzitter Michaël van Straalen een ballonnetje op over de modernisering van de onregelmatigheidstoeslagen, en riep daarmee de woede van duizenden verpleegkundigen en verzorgenden over zich af.

Bijna 60.000 likes voor ‘Handen af van onze ORT’

Verpleegkundige Anja Baelemans startte Facebookpagina ‘Handen af van onze ORT’ en verzamelde in een week tijd bijna 60.000 likes. Lees het interviewtje met Anja.

Ziekenhuizen en UMC’s

Hoe de werkgevers van de algemene ziekenhuizen (NVZ) en de UMC’s (NFU) hierover denken, is nog niet bekend. De huidige cao Ziekenhuizen loopt tot 1 maart 2014, de Cao UMC loopt nog tot 1 april 2015. Vakbond NU’91 heeft in ieder geval al laten weten dat het afschaffen van toeslagen wat hen betreft onacceptabel is.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.