Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afspraken over hoofddoekjes studenten

Tussen Hogeschool Avans en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch worden afspraken gemaakt over het dragen van hoofddoekjes op de werkvloer. Dat is nodig omdat Avans allochtone studenten gaat werven voor de opleiding Verpleegkunde.  

 

Bij de start van Verpleegkunde in Den Bosch werd al aangekondigd dat de opleiding zich speciaal richt op het trekken van allochtone studenten. In het eerste jaar van de studie werd er nog niet specifiek geworven onder allochtonen maar dat gaat de school de komende jaren wel doen. Volgens Frans van Kalmthout, lid van de Raad van Bestuur van Avans is dat nodig omdat het Jeroen Bosch Ziekenhuis groot is en daar ook allochtone patiënten komen te liggen. Dan is het fijn als er verpleegkundigen zijn die dezelfde taal spreken en achtergrond hebben, aldus Van Kalthout.

Hygiëne en veiligheid

Op dit moment is er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch nog geen beleid geformuleerd rondom het dragen van hoofddoekjes. Dit wordt volgens woordvoerder Ruud Vink per afdeling bekeken waarbij wordt gelet op hygiëne en veiligheid.

AVANS Hogeschool
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.