Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

‘Laatste poging cao VVT’

Werkgevers in de sector van verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en kraamzorg ActiZ en Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) gaan nog een keer praten met de vakbonden. Komen zij er niet uit, dan gaan de zorgorganisaties over tot een eenmalige extra uitkering aan de werknemers.
‘Laatste poging cao VVT’

Branchevereniging ActiZ schrijft in een persverklaring: ‘om toch na te gaan of er nog een mogelijkheid is om een cao af te sluiten, nodigen ActiZ en BTN de vakbonden uit voor een ultieme poging om uit de impasse te komen. In dat overleg moeten de laatste geschilpunten worden overbrugd. Lukt dat niet, dan zullen de werkgevers de eenzijdig bepaalde loonbetaling in december uitkeren.’

Verpleegkundige wil goede cao
Het gaat om een uitkering van een procent over het salaris van maart tot en met december 2010. Het is de vraag of werknemers hier op zitten te wachten. Uit een enquête van Abvakabo FNV, onder bijna 2400 werknemers, blijkt dat zij geen eenmalig extraatje willen, maar een goede cao.

Salaris is breekpunt
Na het laatste cao overleg in september bleven nog een paar geschilpunten over, waarbij het salaris het voornaamste breekpunt bleek. De werkgevers boden een structurele loonsverhoging van 2,5 procent over een periode van twee jaar; de bonden eisten een verhoging van 3,5 procent structureel. Daarnaast werden bonden en werkgevers het niet eens over de leeftijdsdagen. Het leeftijdsverlof zal vervangen worden door een ‘persoonlijk levensfase budget’. Punt van discussie hierbij is of werknemers mogen kiezen hoe zij dit budget inzetten, in vrije uren, voor de levensloopregeling of in geld. De werkgevers willen dat werknemers daarin zelf kunnen kiezen, de vakbonden willen dat niet.

Actiz
Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

8 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. laten ze van die leeftijds dagen afblijven, juist als je ouder wordt heb je behoefte aan wat meer vrije uren, je hebt er jaren hard voor gewerkt en fysiek wordt het alleen maar zwaarder, die 1 % mogen ze houden, dat zet geen zode aan de de dijk,
  En nogmaals dat verlof mandje is zo zoiets, iedereen die ik spreek en vertel dat ik 8 uur moet inleveren voor een feestdag vind het belachelijk dat hebben ze nergens, en je krijg die uren van de feestdagen echt niet allelmaal bijgeteld bij je vak, uren
  Nee niet aantrekkelijk meer allemaal

 3. Joepie, 1% extra in december. Janneke, helemaal mee eens. Geef het maar aan de mensen die het nog harder nodig hebben. Komen we misschien nog aan een kerstgedachte toe ook. Want dat de werkgevers hier mee weg denken te komen lijkt me niet echt de bedoeling. Maar, wat dan wel. Nou, laat de werkgevers wat meer matigen met hun inkomens die gemeten worden naar het bedrijfsleven. Zouden wij daar als werknemers op vergeleken worden dan hebben wij al jaaaaaaaaaren achterstand in salaris. Of heb ik het verkeerd.
  Een extra % in december lijkt mij niet de oplossing. Dus….weer terug naar de tafel en dan als de bliksem ervoor zorgen dat het nog aantrekkelijk blijft in de zorg als het om de financien gaat. Op deze manier maken ze er echt een hopeloze zaak van om dan vervolgens, net voor een faicement af te nokken met een gouden handdruk.
  Moet niet te gek worden.

 4. Het gene wat ze in 2008 bij elkaar heb gevoegd moeten ze nu gewoon terug draaien de thuiszorg gewoon hun eigen cao…..
  en die ene % ach geef het aan mensen die het harder nodig hebben bijv aan de mensen die niet meer kunnen rond komen met hun aow tje….

 5. Vraag eens aan de werkgevers wat hun salaris is. Dat stijgt wel. Zelfs boven de Balkenende Norm. Denk ook nog eens aan de vele extraatjes die een werkgever heeft. Het is te gek voor woorden dat de werkgevers dit overleg als zoethoudertje weer gaan opstarten.

 6. 1% is te gek voor woorden;
  komt toch weer belasting over..
  Of je Kindgebonden Toeslag moet
  volledig retour zijnde ruim 650 euro
  NET te veel verdiend qua schamele ca. 100 euro
  als “extraatje”..
  Leeftijdsdagen graag in vrije tijd;
  extra geld is meer belast en levensloopregeling
  is tegen “MIJN” tijd toch weer afgeschaft..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.