Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulances krijgen digitaal zorgdossier

Er komt binnenkort een digitaal zorgdossier op elke ambulance: de zogenaamde ‘pc-tablet’. Hierop kunnen de verpleegkundigen verslag leggen van de zorgverlening aan de patiënten.

Ambulances krijgen digitaal zorgdossier

Dit biedt heel veel voordelen voor alle betrokkenen. Op dit moment schrijft de verpleegkundige over elke door hem of haar vervoerde patiënt een rapport. Met behulp van het laptop-achtige apparaat kunnen alle gegevens die met ambulancezorg te maken hebben tot in detail worden vastgelegd.

Utrechtse ambulances
De stichting Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) verwacht met de nieuwe technologie het ambulancepersoneel te ontlasten en de kwaliteit van de hulpverlening en de overdracht te verbeteren. De RAVU heeft drie jaar gewerkt aan het digitaal zorgdossier.

Communicatie
Met het apparaat kan draadloos met de meldkamer en het ziekenhuis worden gecommuniceerd. Het apparaat communiceert ook draadloos met de hartmonitor. Zodra de verpleegkundige of de chauffeur een registratie maken met de hartmonitor verschijnt deze automatisch in het zorgdossier. Op afstand kan consult gevraagd worden van bijvoorbeeld een cardioloog.

Databank
Als de verpleegkundige bij een patiënt komt zal het mogelijk zijn in de databank van de RAVU te ´kijken´ of deze patiënt eerder door de RAVU gezien is. Bijzonderheden zullen direct oproepbaar zijn. Dat betekent een enorm voordeel als de patiënt zich met eenzelfde klacht presenteert. Er kan worden gekeken welke behandeling het meest succesvol is geweest en ook nu dus ingezet kan worden.

Door: Redactie Nursing
Medical Facts

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.