Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulanceverpleegkundigen twijfelen over nut campagne

Ambulancepersoneel is niet overwegend positief over de SIRE-campagne Handen af van onze hulpverleners. Dit blijkt uit een enquête die een aantal ambulanceverpleegkundigen in het kader van hun afstuderen hield onder medewerkers van verschillende ambulanceposten.
398ambulance

 

Ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs zijn niet allemaal positief over de campagne die bedacht is om hen te helpen. Een kleine meerderheid (56 procent) vindt de SIRE-campagne zinvol, maar 44 procent van de respondenten ziet er geen heil in. Lang niet iedereen vindt de spotjes realistisch. In de spotjes is grof geweld te zien; veel respondenten missen in de campagne de vormen van agressie die zij zelf veel vaker terugzien, zoals verbale agressie. Sommigen betwijfelen of het tonen van dergelijk geweld niet juist averechts werkt.

 

Gevolgen agressie

Tips van de verpleegkundigen voor een volgende campagne: graag minder aandacht voor de excessen en de agressie zelf, en meer focus op de gevolgen van agressie voor de hulpverlener als individu en voor de hulpverlening als geheel. Want het maakt ook het werk moeilijker.

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.