Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC wil toekomstig personeel uit Bijlmer halen

Het AMC biedt de leerlingen van een grote scholengemeenschap in Amsterdam Zuidoost stageplaatsen aan in het ziekenhuis, met het oog op de toenemende vergrijzing.

Met dit project hopen verschillende partijen de jongeren te interesseren voor de zorg, daarmee toekomstige verpleegkundigen aan te trekken én te werken aan een ‘gemengd personeelsbestand’ in de toekomst.

Kennismaken met de zorg
Dit jaar kunnen er vijftig scholieren in het AMC terecht, volgend jaar worden dat honderd. De Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB), het AMC en de Hogeschool van Amsterdam startten het gezamenlijke project ‘Passie voor jonge mensen’ om hen  te laten kennismaken met het werken in de gezondheidszorg. De OSB wil zich met deze methode onderscheiden van andere scholen in de omgeving. 

Verpleegkundigen uit Zuidoost
Het AMC vreest de komende jaren voor een groot personeelstekort als gevolg van de vergrijzing. Ook wil het AMC in de toekomst een meer ‘grotere en meer pluriforme instroom uit de directe omgeving van het ziekenhuis.’ ‘Verpleegkundigen en artsen met dezelfde achtergrond als veel patienten in het AMC, verlenen nog betere zorg dan we nu doen,’ licht Robert Simons, verpleegkundig bestuurder in het AMC toe op website Skipr. ‘Op dit moment zijn de meeste werknemers in het AMC autochtoon. Vaak wonen ze niet in Amsterdam Zuidoost.’

Het AMC is met zesduizend werknemers de grootste werkgever in Amsterdam Zuidoost.

AMC / Skipr
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.    

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.