Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Angst tijdens de nachtdienst

Lichte angst tijdens de nachtdienst is helemaal niet gek. Alles is anders zodra het donker wordt op de afdeling.
Angst tijdens de nachtdienst

In onderstaand artikel vertellen verpleegkundigen over hun onzekerheid en angsten in de nacht. Hoe ga je daarmee om? En waar komt dat schrikachtige gedrag van ons in de nacht eigenlijk vandaan?

2 REACTIES

  1. Ik werk al vele jaren overwegend in de nachtdienst alleen in twee hospices en voel mij overwegend veilig ondanks dat de hospicen op een wat afgelegen plek liggen. Dat gevoel van veiligheid zit in mijn eigen kracht. Daar wordt ik soms uitgehaald door een geluid wat ik niet kan thuisbrengen of als ik medicijnen uitzet in het medicijnhok heb ik geen feeling met de rest van het (grote )huis wat soms een onveilig gevoel kan geven. Ik heb altijd wel een telefoon of mobiel op zak zodat ik kan bellen wanneer het nodig zou zijn. Dat voelt veilig!

  2. Lees alle reacties
  3. ik werk in een verzorgingshuis die gevestigd is in een particulier appartementen complex, dit betekent dat je ook particulieren aan kan treffen terwijl je je rondes loopt, dit is een reden om wat angstig te zijn maar voor de rest ben ik niet bang in de nachtdienst.ook je manier van denken en kijken verandert s,nachts, mijn tip is dus om altijd samen te werken en elkaar te ondersteunen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.