Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anne-Mei The wordt hoogleraar Zorg en Dementie

Antropoloog en jurist Anne-Mei The is vorige week benoemd tot hoogleraar Zorg en Dementie bij de vakgroep antropologie en sociologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze gaat zich toespitsen op de kern van dementie; de mensen die het hebben en hun omgeving die moeten leren omgaan met de situatie.
Anne-Mei The wordt hoogleraar Zorg en Dementie

Dat meldt nieuwssite Skipr en de UvA bevestigt dit.

The gaat streven naar een nieuwe visie in de samenleving op dementie. ‘De algemene visie is nu gebaseerd op een rationeel patiëntbeeld, maar juist de ratio gaat verloren bij dementie’, aldus The op Skipr.nl. Zij gaat in haar onderzoek de patiënt door het gehele ziektetraject volgen en kijken wat er gebeurt in het proces en welke behoeftes er ontstaan. Hier zitten volgens haar heel andere mechanismes achter dan in andere ziekteprocessen.

Verpleeghuis
The werd bekend door haar boek ‘In de wachtkamer van de dood’, waarvoor ze twee jaar lang als participerend onderzoeker in een Amsterdams verpleeghuis werkte. In 2009 ontving ze de Psychogeriatrieprijs 2009 van de Vereniging Voor Psychogeriatrie (VPG).

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.