Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App met cao ziekenhuizen en rekentools

Er is een speciale app ontwikkeld met alle ins en outs over de nieuwe cao Ziekenhuizen. Naast de cao-afspraken vind je in de app ook een rekentool om je ORT en je Persoonlijk Levensfasebudget te berekenen.
App met cao ziekenhuizen en rekentools

De app is ontwikkeld door de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ).

Rekentools

In de app is de volledige tekst van de cao Ziekenhuizen te vinden. Ook worden veelgestelde vragen beantwoord over verlof, scholing, zwangerschap, toeslagen, salaris en het Persoonlijk Levensfasebudget (PLB). Tot slot heeft de app drie rekentools waarmee je kunt uitrekenen op hoeveel feestdaguren je recht hebt, hoeveel uren je per jaar opbouwt voor het PLB en hoeveel ORT je ontvangt voor een dienst. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Cao altijd bij de hand

Met de app hopen de initiatiefnemers de nieuwe cao dichterbij de verpleegkundigen te brengen. ‘Cao’s zijn belangrijk, maar lastig te lezen en te interpreteren. Ook is niet altijd goed te vinden waar precies de afspraken in de cao staan. Door de app te downloaden hebben medewerkers en werkgevers een instrument in handen die de cao uitlegt en waarmee je ook persoonlijke berekeningen kunt maken´, aldus Elise Merlijn, voorzitter van de StAZ en bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn.

Nieuwe cao ziekenhuizen

In maart sloten vakbonden en werkgevers een akkoord voor een nieuwe cao ziekenhuizen. Verpleegkundigen krijgen een cao met een loonsverhoging, goede afspraken over de onregelmatigheidstoeslag en recht op scholing.

5 belangrijke punten uit cao ziekenhuizen
Deze week bereikten werkgevers en werknemers een onderhandelaarsakkoord over een nieuwe cao in de ziekenhuizen. Nursing zet samen met Rolf de Wilde, onderhandelaar bij vakbond NU’91, de belangrijkste punten op een rij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.