Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App ondersteunt borstkankerpatiënten mentaal

Het Trimbos-instituut ontwikkelt een app die mentale ondersteuning biedt aan vrouwen met borstkanker, in de periode van diagnose en behandeling. De app moet eind 2012 verschijnen.

 ‘Na het horen van de diagnose borstkanker hebben veel vrouwen het gevoel in een ravijn te vallen’, laat het Trimbos weten. ‘Ze komen terecht in een medische rollercoaster voor een rit die gepaard gaat met gevoelens van angst, stress, verdriet en vervreemding. Een rit die hen wegvoert uit hun normale bestaan. Ineens zijn ze patiënt in plaats van collega, moeder, echtgenote, vriendin en onafhankelijk, autonoom persoon.’

 

App

Oefeningen uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness vormen de basis van de app. Volgens de makers zijn het oefeningen waarvan bekend is dat ze stress- en depressieklachten verminderen en veerkracht vergroten. Een ander uitgangspunt is de kennis en ervaring van hulpverleners, patiënten en hun naasten. Daarnaast zorgt de integratie van social media ervoor dat de app een ‘lijntje naar buiten’ is.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.