Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arboverpleegkundigen bij V&VN

De Beroepsorganisatie Arboverpleegkunde (BAV) sluit zich aan bij V&VN. Vanaf 2013 vormen de arboverpleegkundigen een nieuwe afdeling van de V&VN.
ANPFOTO_RICK NEDERSTIGT_kl

 De Beroepsorganisatie Arboverpleegkunde bestaat al sinds 1946 en richt zich op de gezondheid van werknemers in de arbeidsorganisatie. Doel van de vereniging: ‘de gezonde medewerker in zijn of haar werk gezond en duurzaam inzetbaar houden’.

 

Profilering

Met de aansluiting bij V&VN verwacht de BAV de positionering en profilering van het arboverpleegkundig beroep te kunnen verbeteren. Dit onder andere door samenwerking en kennisuitwisseling met collega-verpleegkundigen uit alle sectoren van de gezondheidszorg.

 

Het beroep

De arboverpleegkundige is een BIG-geregistreerde verpleegkundige die (post-)hbo is opgeleid. Hij/zij is breed inzetbaar in het hele werkveld Veiligheid, Gezondheid en Welzijn en gespecialiseerd in preventie, verzuimbegeleiding en reïntegratie.

 

Bron: V&VN

Auteur: redactie TvZ / Harriët Teijen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.