Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Arboverpleegkundigen bij V&VN

De Beroepsorganisatie Arboverpleegkunde (BAV) sluit zich aan bij V&VN. Vanaf 2013 vormen de arboverpleegkundigen een nieuwe afdeling van de V&VN.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ANPFOTO_RICK NEDERSTIGT_kl

 De Beroepsorganisatie Arboverpleegkunde bestaat al sinds 1946 en richt zich op de gezondheid van werknemers in de arbeidsorganisatie. Doel van de vereniging: ‘de gezonde medewerker in zijn of haar werk gezond en duurzaam inzetbaar houden’.

 

Profilering

Met de aansluiting bij V&VN verwacht de BAV de positionering en profilering van het arboverpleegkundig beroep te kunnen verbeteren. Dit onder andere door samenwerking en kennisuitwisseling met collega-verpleegkundigen uit alle sectoren van de gezondheidszorg.

 

Het beroep

De arboverpleegkundige is een BIG-geregistreerde verpleegkundige die (post-)hbo is opgeleid. Hij/zij is breed inzetbaar in het hele werkveld Veiligheid, Gezondheid en Welzijn en gespecialiseerd in preventie, verzuimbegeleiding en reïntegratie.

 

Bron: V&VN

Auteur: redactie TvZ / Harriët Teijen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.