Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atrium Heerlen staakt operaties op last Inspectie

Het Atrium Medisch Centrum in Heerlen en Brunssum mag bepaalde operaties niet meer uitvoeren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) omdat de patiëntveiligheid in het geding is. Het ziekenhuis is onder verscherpt toezicht van de Inspectie geplaatst.

Het gaat om operaties waarbij implantaten – onder meer knieën,heupen en stents – worden ingebracht. Dat werd besloten na een onaangekondigd bezoek van de Inspectie aan het operatiekamercomplex.

Gevaar voor postoperatieve wondinfecties
De operatiekamers zijn uitgerust met installaties voor luchtbehandeling die niet voldoen aan de huidige eisen. Ook is het gedrag van OK-professionals op het gebied van infectiepreventie onvoldoende. Het gevaar voor postoperatieve wondinfecties is daardoor groter dan zou moeten. Daarnaast constateerde de IGZ ook nog dat communicatie, overdracht en medicatieveiligheid onvoldoende was in het Atrium Medisch Centrum. Het ziekenhuis moet zo snel mogelijk met verbeteringen komen.

Overdracht en medicatieveiligheid
De Raad van Bestuur van Atrium MC erkent de constateringen van de IGZ en zegt er zo spoedig mogelijk voor te zullen zorgen dat de richtlijnen voor infectiepreventie, communicatie, overdracht en medicatieveiligheid in acht worden genomen. Er zullen nood-operatiekamers worden ingericht, maar deze worden pas in gebruik genomen na goedkeuring van de Inspectie.

Door: redactie Nursing
Zorgkrant

Meer weten? Word nu abonnee van Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.